+421 905 744 774      Mierová 83, 826 Bratislava       info@kvapkanadeje.sk

Nadácia KVAPKA NÁDEJE

Nadačný fond Kvapka Nádeje bol založený s cieľom trvale a kontinuálne podporovať rekonštrukciu a výstavbu novej transplantačnej jednotky kostnej drene na hematologickom a onkologickom oddelení II.detskej kliniky Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave na Kramároch.

1192 kilometrov na kolobežke s Dobrákmi od kosti

BRATISLAVA 23. septembra 2016 (WBN/PR) – V sobotu 17. Septembra 2016 o 17:30, presne na Medzinárodný deň darcovstva kostnej drene sa na náměstí Jana Palacha v Prahe skončil 1192 km dlhý benefičný kolobežkový maratón Košice – Praha s názvom „1000 km s Dobrákmi od kosti“ na podporu Národného registra darcov kostnej drene. Slovenský úsek maratónu pripravila a zastrešila Nadácia Kvapka nádeje v úzkej spolupráci s Nadáciou Televízie Markíza.

Ambasádori kolobežkového maratónu alias „Dobráci na kolobežkách”, košický extrémny športovec a registrovaný darca kostnej drene Vojtech „Belo“ Špišák a jeho kolega z Českej republiky Petr „Petis“ Filipec, ktorý v minulosti úspešne podstúpil život zachraňujúcu transplantáciu kostnej drene, navštívili od 05. do 12. septembra 2016, osem slovenských etapových miest, v ktorých šírili informácie o problematike transplantológie, so zameraním na darcovstvo kostnej drene a krvotvorných buniek.

čítaj ďalej >>

1192 kilometrov na kolobežke s Dobrákmi od kosti
Prejsť na začiatok