+421 905 744 774      Mierová 83, 826 Bratislava       info@kvapkanadeje.sk

Nadácia KVAPKA NÁDEJE

Nadačný fond Kvapka Nádeje bol založený s cieľom trvale a kontinuálne podporovať rekonštrukciu a výstavbu novej transplantačnej jednotky kostnej drene na hematologickom a onkologickom oddelení II.detskej kliniky Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave na Kramároch.

Spoločné memorandum o spolupráci s cieľom šírenia osvety o dôležitosti ochrany zdravia

Spoločné memorandum o spolupráci s cieľom šírenia osvety o dôležitosti ochrany zdravia

Bratislava – 12. októbra 2023 – Predseda ZMOS Jozef Božik a správca Nadácie KVAPKA NÁDEJE Michal Kaľavský podpísali spoločné memorandum o spolupráci s cieľom šírenia osvety o dôležitosti ochrany zdravia v duchu cieľov Nadácie KVAPKA NÁDEJE medzi zástupcami a obyvateľmi miest, mestských častí a obcí, ktoré ZMOS združuje.

ZMOS a Nadácia KVAPKA NÁDEJE budú spolupracovať na realizácií informačných a náborových kampaňových aktivít, na aktivitách zameraných na organizovanie podujatí a popularizácií verejnoprospešných cieľov kampane pri propagácii vzájomnej spolupráce.

Účelom nadácie je podporovať liečebné a sociálne potreby chorých detí, a to predovšetkým detí postihnutých nádorovým ochorením, poskytovať finančnú a materiálnu podporu oddeleniam detskej onkológie nemocniciam a iným subjektom poskytujúcich zdravotné a terapeutické služby v odbore detskej onkológie, ako aj podporovať a realizovať popularizačné, destigmatizačné a edukačné aktivity pre laickú a odbornú verejnosť.

„Práve Združenie miest a obcí Slovenska svojím záberom na celé územie Slovenska, svojej členskej základni, 62 regionálnych združení miest a obcí, vie zvýšiť osvetu informovanosť o dôležitosti ochrany zdravia medzi obyvateľmi a v spolupráci s KVAPKOU NÁDEJE podporovať účel nadácie, ako aj celoslovenské verejnoprospešné informačné a náborové kampane nadácie, pretože ide o zdravie a o deti,“ uviedol predseda ZMOS Jozef Božik pri podpise memoranda.

Spoločné memorandum o spolupráci s cieľom šírenia osvety o dôležitosti ochrany zdravia

 

Nadácia KVAPKA NÁDEJE je organizátorom celoslovenskej verejnoprospešnej informačnej a náborovej kampane, s názvom „MÁTE SLINU?“ zameranej na podporu Národného registra darcov kostnej drene SR, cieľom ktorej je informovať a edukovať širokú verejnosť o problematike onkologických ochorení krvotvorby a akvizícia nových potenciálnych darcov krvotvorných buniek, za účelom efektívneho rozšírenia databázy darcov krvotvorných buniek, Národného registra darcov kostnej drene SR.

„S touto kampaňou ako prvou ideme v spolupráci s nadáciou do územia,“ dodal predseda ZMOS Jozef Božik na margo podpísania spoločného memoranda.

„Je v záujme našej nadácie zachovanie a rozširovania databázy dobrovoľných darcov krvotvorných buniek, Národného registra darcov kostnej drene SR, je nevyhnutné prostredníctvom informačných a popularizačných kampaní, poskytovať občanom Slovenskej republiky odborné, pravdivé a relevantné informácie, ktoré prispejú k efektívnemu rozšíreniu počtu registrovaných slovenských darcov krvotvorných buniek. Tento záujem vieme napĺňať aj prostredníctvom spolupráce so Združením miest a obcí Slovenska,“ povedal správca Nadácie KVAPKA NÁDEJE Michal Kaľavský.

Spoločné memorandum o spolupráci s cieľom šírenia osvety o dôležitosti ochrany zdravia

Dodal, že úspech a efektivita prebiehajúcej celoslovenskej informatívnej a náborovej kampane „MÁTE SLINU?“ je podmienená rozsahom a dosahom propagačných kampaňových aktivít na širokú verejnosť na území celej Slovenskej republiky. „Pozitívne výsledky kampane je možné dosiahnuť a dlhodobo zvyšovať partnerskou spoluprácou a koordinovanou činnosťou našej nadácie so ZMOS, za aktívnej spoluúčasti občanov – obyvateľov miest a obcí,“ doplnil Michal Kaľavský.

Spoločné memorandum o spolupráci s cieľom šírenia osvety o dôležitosti ochrany zdravia

 

ZMOS a Nadácia KVAPKA NÁDEJE budú spolupracovať aj s ďalšími partnermi, napríklad univerzitami ako aj partnermi v Českej republike s cieľom znásobiť dopad a rozsah vzájomnej spolupráce v prospech podpory zdravia vážne chorých pacientov a šírenia osvety informačnými a náborovými kampaňami na Slovensku i v Čechách.

Spoločné memorandum o spolupráci s cieľom šírenia osvety o dôležitosti ochrany zdravia Spoločné memorandum o spolupráci s cieľom šírenia osvety o dôležitosti ochrany zdravia Spoločné memorandum o spolupráci s cieľom šírenia osvety o dôležitosti ochrany zdravia

Spoločné memorandum o spolupráci s cieľom šírenia osvety o dôležitosti ochrany zdravia
Prejsť na začiatok