Deťom na onkológií spestrila Veľkú noc Jarka Hargašová i Miss Slovensko

„Veľká noc v nemocnici“, je názov programu, ktorý pre všetky deti v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou v Bratislave pripravila Nadácia Kvapka nádeje na pondelok 25. 03. 2013.

Členky správnej rady Nadácie KVAPKA NÁDEJE Vendula Svobodová, Jarka Hargašová-Lajčáková a Adriana Kmotríková obdarovali v rámci programu malých bojovníkov malými darčekmi v duchu veľkonočných sviatkov a Magda Šebestová, riaditeľka súťaže Miss Slovensko spolu s Kristínou Krajčírovou, Miss Slovensko 2012, pomohli deťom namaľovať najkrajšie kraslice. Darčeky na túto milú akciu poskytli spoločnosti Nestlé, ŠEVT a Hohel Garden.

V rámci programu sa deti z celej nemocnice zabavili pri divadelnom predstavení divadla LUDUS - „Sladký Leonardo“ v réžii Jána Uličianského, ktorú im zahrali študenti Katedry bábkarskej tvorby VŠMU. Deti tiež potešilo atraktívne hudobné prekvapenie v osobe Adama Ďuricu.

K najťažším obdobiam, ktoré musia deti stráviť za múrmi nemocnice, patria väčšinou obdobia sviatkov.  Tieto ťažké dni, ktoré nemôžu stráviť v kruhu svojej rodiny sa Nadácia Kvapka Nádeje snaží vytvoriť im čo najpríjemnejšie prostredie a priblížiť im krásne sviatočné chvíle a zvyky.

Liečba detských pacientov s poruchami tvorby krvi totiž predstavuje dlhodobý liečebný proces. Niekoľkomesačný pobyt v nemocnici vyraďuje deti z kolektívu, záujmových krúžkov, obmedzuje ich kontakt s kamarátmi a rodinou. Psychosociálna starostlivosť je nedeliteľnou súčasťou úspešnej terapie a preto je aj súčasťou charitatívnych aktivít  Nadácie Kvapka Nádeje, ktorá sa snaží, prostredníctvom atraktívnych kultúrno-spoločenských podujatí  pomôcť statočným detským pacientom aspoň na chvíľu zabudnúť na zákernú chorobu a náročnú liečbu.

Pre viac informácií sme Vám k dispozícii na nižšie uvedených kontaktoch:

E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.  Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
Fax: www.kvapkanadeje.sk

Deťom na onkológií spestrila Veľkú noc Jarka Hargašová i Miss SlovenskoDeťom na onkológií spestrila Veľkú noc Jarka Hargašová i Miss Slovensko

Deťom na onkológií spestrila Veľkú noc Jarka Hargašová i Miss Slovensko