Transplantačná jednotka detskej kliniky získa nové vybavenie za 200-tisíc eur - Tlačová správa

Viac ako 195-tisíc eur získaných z verejnej zbierky Nadácie Kvapka nádeje dostane Transplantačná jednotka kostnej drene Kliniky detskej hematológie a onkológie DFNsP Bratislava.

Čistý výnos z verejnej zbierky, ktorú Nadácia Kvapka nádeje vyhlásila na obdobie 01.2.2011 až 15.1.2012, v presnej sume 195 014,57 eura bude použitý na otvorenie nových ambulancií pre modernú vysokodávkovú fototerapiu. Nadácia Kvapka nádeje z prostriedkov verejnej zbierky poskytne Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou Bratislava dar vo forme novovytvorených a zrekonštruovaných ambulancií vybavených najmodernejšími prístrojmi vrátane na Slovensku jedinečného vysokodávkového celotelového UVA 1 žiariča.

Po úspešných začiatkoch Nadácie Kvapka nádeje, kedy významnou mierou prispela k otvoreniu novej Transplantačnej jednotky kostnej drene Kliniky detskej hematológie a onkológie v DFNsP Bratislava, nadácia teda opäť prichádza s pomocou detskej onkológii.
V súvislosti s odovzdaním daru pre DFNsP Bratislava, zakladateľka Nadácie Kvapka nádeje Vendula Svobodová uvádza:
“Som úprimne nadšená z toho akú veľkú podporu Nadácia Kvapka nádeje za pomerne krátku dobu jej existencie našla. Sme radi že sa opäť potvrdila pravdivosť môjho obľúbeného motta: ”Aj malá kvapka na správnom mieste môže spôsobiť veľkú vlnu”, pričom v našom prípade ide o Kvapku nádeje a vlnu pomoci. Napriek tomu, že sme vedeli, že Slováci sú štedrí národ s veľkým srdcom, neprestávajú nás ľudia prekvapovať svojou ochotou pomáhať svojim blížnym. Sme naozaj pyšní na to, že sme boli už niekoľko krát označený za jednu z “najúspešnejších” charitatívnych organizácií na Slovensku, s ohľadom na dĺžku našej pôsobnosti a rozsahu poskytnutej adresnej pomoci. Každý náš projekt považujeme za “naše dieťa” a veľmi nás teší ak toto dieťa prosperuje a je nám na radosť a zároveň spoločnosti na osoh, podobne ako je to pri novom pracovisku vysokodávkovej fototerapie, ktorú sme pomáhali otvoriť. Za všetky dosiahnuté úspechy vďačíme okrem usilovnej, dobrovoľnej a bezodplatnej práce ľudí v samotnej nadácii, najmä všetkým jej podporovateľom, darcom a ľuďom, ktorí veria v dôležitosť jej existencie.”

Nadácia Kvapka nádeje má za cieľ trvale a kontinuálne podporovať liečebné a sociálne potreby chorých detí a to predovšetkým detí postihnutých nádorovým ochorením. „Aktivity nadácie v roku 2012 sú zamerané na pomoc pri prístrojovom dovybavení Transplantačnej jednotky kostnej drene Kliniky detskej hematológie a onkológie Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave, ale tiež na pomoc regionálnym detským hematologicko-onkologickým centrám v Košiciach, Banskej Bystrici a Bratislave. Veríme, že aj tento rok naše snaženie podporí čo najviac ľudí s veľkým srdcom zaslaním prázdnej SMS správy na číslo 830 v sieti všetkých mobilných operátorov, ale tiež zaslaním ľubovoľnej finančnej čiastky v prospech účtu verejnej zbierky, za čo im vopred z celého srdca ĎAKUJEME,“ uviedol Štefan Bernát, správca Nadácie Kvapka nádeje.

Bratislava, 17.07.2012

E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.  Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
Fax: www.kvapkanadeje.sk