“Vianočná kvapka nádeje” - Tlačová správa

Vianočná kvapka nádeje

NADÁCIA KVAPKA NÁDEJE aj tento rok sa rozhodla spestriť ťažké dni detských pacientov strávených na Klinike detskej hematológie a onkológie Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave. Zástupcovia nadácie spolu s “vyslancami nádeje” Zuzkou Smatanovou a kúzelníkom Talostanom  v sobotu 17.12.2011 navštívili novovybudovanú Transplantačnú jednotku kostnej drene, ktorú pomohla tento rok nadácia KVAPKA NÁDEJE otvoriť. Detským pacientom spríjemnili predvianočné popoludnie spevom a kúzlami a zároveň im odovzdali darčeky vo forme počítačov, tabletov, kníh, hračiek sladkostí a krásne ozdobeného vianočného stromu.Vianočná kvapka nádeje

Choré detičky, ktoré sú v sterilných izbách transplantačnej jednotky izolované niekedy aj niekoľko mesiacov, sa veľmi potešili návšteve Zuzky Smatanovej, ktorá podstúpila dôkladnú sterilizačnú procedúru a v špeciálnom sterilnom oblečení s veľkým dojatím prišla priamo za nimi na izby.

Vďaka “vyslancom nádeje” a partnerom podujatia – spoločnostiam Heraldik Slovakia, Dráčik, IKAR, Kraft Foods Slovakia, UniCredit Bank Slovakia a Casamia,  sa podarilo aspoň na krátku chvíľu Vianočná kvapka nádejevyčariť úsmev a radosť na tvárach detí, ktoré bojujú so svojou zákernou chorobou a prežívajú tak svoje asi najťažšie vianočné sviatky.

Dňa 17.12.2010, Bratislava

Nadácia Kvapka Nadeje