"Vyslanci nádeje” na II.detskej klinike DFNsP v Bratislave - tlačová správa

Vyslanci nádeje Je sychravý decembrový utorok 14. 12. 2010. Bežný hektický pracovný deň, ktorý väčšina ľudí prežíva s radostnou predtuchou blížiacich sa sviatkov mieru a pokoja. Bohužiaľ na hematologicko – onkologickom oddelení Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave na Kramároch sú hospitalizované choré detičky, pre ktoré budú tieto Vianoce doteraz najťažšie v ich krátkom živote. Po transplantácií kostnej drene ich strávia bez svojich blízkych, na izolovaných transplantačných izbách.

V snahe prispieť k zľahčeniu tejto neradostnej situácie sa nadácia Kvapka Nádeje rozhodla,  venovať týmto deťom skorý vianočný darček a vybaviť všetky tri transplantačné izby modernými LCD televízormi. Vedeniu nemocnice a pacientom transplantačnej jednotky zastúpených primárkou transplantačnej jednotky MUDr. Júliou Horákovou PhD. a rozkošnou Fanny, ktorá na transplantáciu čaká, ich spolu so sladkosťami od NESTLE Slovensko pre hospitalizované detičky odovzdali v mene NADÁCIE KVAPKA NÁDEJE “vyslanci nádeje“ Adriana Kmotríková a Filip Tůma.

Nadácia Kvapka Nádeje má za cieľ trvale a kontinuálne podporovať liečebné a sociálne potreby chorých detí a to predovšetkým detí postihnutých nádorovým ochorením. Aktivity nadácie sú zamerané na  pomoc pri financovaní výstavby novej transplantačnej jednotky kostnej drene na hematologickom a onkologickom oddelení II. detskej klinVyslanci nádeje iky Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave na Kramároch.

Bratislava, 14.12.2010

E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript., Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
www.kvapkanadeje.sk

FOTO: Archív Nadácie Kvapka nádeje